Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ

Με αφορμή τις συζητήσεις περί … ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, είναι ώρα να μάθουν και οι πελάτες μας γιατί δεν πουλάμε τα ακίνητα τους όταν έχουν διαπραγματευθεί την αμοιβή μας ή δεν την έχουν καθόλου αποδεχθεί.
Το επάγγελμα του μεσίτη δεν ήταν ποτέ κλειστό.
Το 2% δεν ήταν ποτέ κατοχυρωμένο . Ήταν το λογικό … Γιατί σήμερα δεν είναι πλέον. Σε μια αγορά που η προσφορά είναι υπερπολλαπλάσια της ζήτησης , το 2% από τον πωλητή είναι πλέον λίγο !
Εκτός από την νομική κατοχύρωση υπάρχει και η κοινή λογική.
Πολλές φορές αναγκάσθηκα να πω σε επαγγελματίες κατασκευαστές , που ζητούσαν να αποδεχθούμε αμοιβή 1% , το … αυτονόητο. Ότι δηλαδή και αυτός αν είχε δύο ακίνητα και από την πώληση του ενός θα κέρδιζε 100.000 ενώ από την πώληση του άλλου 50.000 , είναι σίγουρο ότι θα προωθούσε πρώτα αυτό με το μεγαλύτερο κέρδος.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους μεσίτες. Βεβαίως και θα το πάρουμε το ακίνητο του οποίου ο ιδιοκτήτης μας προσφέρει αμοιβή 1% ή και τίποτα. Το θέμα είναι όμως το … τι θα το κάνουμε!
Θα το βάλουμε στο site μας , στη συλλογή μας, αλλα δεν θα ξοδέψουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα για την προώθησή του. Και αυτό εμείς στην EPSILON TEAM το λέμε από την αρχή στον πελάτη. Αντιθέτως ένα ακίνητο για το οποίο ο πελάτης προσφέρει αμοιβή μεγαλύτερη των υπολοίπων , θα «σκιστούμε» να το πουλήσουμε.
Αυτά τα ολίγα, τα βασικά και τα αυτονόητα , για όσους λένε πως τώρα που απελευθερώθηκε το επάγγελμα του μεσίτη θα πληρώσουν λιγότερα μεσιτικά …
Εβίτα Ελευθερουδάκη
ΜΕΛΟΣ Μ.Α.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.