Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Τον δρόμο της απαξίωσης παίρνουν τα εμπορικά ακίνητα στους κυριότερους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, καθώς τα λουκέτα στα καταστήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Το high street retail βρίσκεται σε μια φάση παρατεταμένης ύφεσης καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις, λόγω του μειωμένου τζίρου και της έλλειψης ρευστόtητας, δεν αντέχουν και κλείνουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΕΣΕΕ ακόμη και στη "παντοδύναμη" Ερμού, 1 στα 4 καταστήματα είναι κλειστό.
Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το π̟οσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010. Κρισιμότερη ̟παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, αφού καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%. Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει το 25%. Το Κολωνάκι φαίνεται να αντιστέκεται με το ποσοστά των κλειστών καταστημάτων σε Σκουφά, Τσακάλωφ και Π. Ιωακείμ να φτάνει το 18,3%.
Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στους εμπορικούς δρόμους των προαστίων της Αθήνας με τα κλειστά καταστήματα στην λεωφόρο Ηρακλείου και στη Θησέως να φτάνουν το 18% του συνόλου. Στην Κηφισιά ωστόσο, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%. Στο Χαλάνδρι παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση λουκέτων στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων που φτάνει το 22%. Στον Πειραιά λουκέτο έχει βάλει το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους.
Πηγή ered

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.