Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Επιστολή προς ... πωλητές

Για τρίτη φορά επιχειρώ να γράψω την αλήθεια και να πείσω  τουλάχιστον τους πωλητές ακινήτων που πρέπει - επειγονται να πουλήσουν. Να πείσω για να βοηθήσω και όχι να πείσω για να κερδίσω.              Ο αγοραστής που κυκλοφορεί σήμερα έχει μετρητά, ξέρει την αγορά, έχει δει πολλά ακίνητα, είναι αποφασισμένος να κερδίσει και δεν θα επιλέξει με κριτήριο το συναίσθημα αλλά το κέρδος.
Όσοι δε συμμορφωθούν με το νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς ειναι καταδικασμένοι να χάσουν και μάλιστα πολύ !
Αν ανατρέξετε στα θέματα του blog θα δείτε οτι έγραψα αντίστοιχα κείμενα και πρίν απο ένα χρόνο , ποιους έπεισα ομως? Απο λίγους έως ελάχιστους. Το συναίσθημα ειδικά στο οικιστικό ακίνητο ήταν και  παραμένει δυστυχώς  ο χειρότερος σύμβουλος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.
Πελάτες μας που δεν αναλάβαμε τα ακίνητά τους επειδή η τιμή που ζητούσαν προ εξαμήνου ήταν υπερβολική κατα την εκτίμησή μας , άνθρωποι που μας έκοψαν ακόμα και την ... καλημέρα επειδή αισθάνθηκαν , λάθος , οτι υποτιμήσαμε τα ακινητά τους, επιστρέφουν σήμερα με την τιμή που τους είχαμε δώσει τότε. Δυστυχώς ομως, σήμερα το ακίνητο τους αξίζει ακομα λιγότερο και απο την απαισιόδοξη προηγούμενη εκτίμησή μας. Η πτώση των τιμών τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα απο τις ... συναισθηματικές εκτιμήσεις των πωλητών.
Αν θέλετε να πουλήσετε, αν πρέπει να πουλήσετε , επιλέξτε να πάρετε σήμερα και σε ... ευρώ, τα χρήματα που θα σας προσφέρουν το 2013 .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.