Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

"Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας"!

Σοφή ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στις αγοραπωλησίες.
Η υποκειμενική κρίση ,των συναισθηματικά εμπλεκόμενων κυρίως με τα οικιστικά ακίνητα, πάντα καθυστερεί την πώληση του ακινήτου.
Μπορεί εσύ να επέλεξες να αγοράσεις ακίνητο στον πρώτο όροφο επειδή έχεις υψοφοβία ή επειδή η θέα του πρώτου σ αρέσει καλύτερα από την θεά του τετάρτου.
Δυστυχώς θα πουλήσεις σε μικρότερη τιμή από τον τέταρτο.
- «Η τιμή του ακινήτου σας σήμερα είναι στις Χ χιλιάδες ευρώ», λέω στην πελάτισσα – πωλήτρια, αφού έχω δει καλά το ακίνητο και έχω διαγνώσει προτερήματα και ελαττώματα .
-«Μα τι λέτε , είναι δυνατόν τόσο λίγο; Έχω βάλει και ενεργειακό τζάκι , έχω βάλει τζακουζι, ιταλικές βρύσες, γρανιτοπλακάκια,  αυτά δεν θα προστεθούν στην τιμή, μου απαντά έκπληκτη με την άρνηση μου να συμφωνήσω με τα επιχειρήματα της στην αυξημένη τιμή ;» 
Όχι.
Ξερό όχι.
Όχι , επειδή ο πελάτης που θα το αγοράσει δεν θέλει ενεργειακό τζάκι, θα βάλει μέσα διακοσμητικά κεριά γιατί φοβάται τη φωτιά,  και θα βγάλει την μπανιέρα για να βάλει ντουσιέρα που τον βολεύει περισσότερο.
Αλλά και να μην συμβαίνουν όλα αυτά , θα τα επικαλεσθεί για να ρίξει την τιμή.
Ο,τι βάζεις σ ένα ακίνητο επιπλέον των υλικών του κατασκευαστή, το έχεις χάσει στη μεταπώληση. Ο κατασκευαστής ήξερε τι θα απαιτήσει ο πελάτης που θα επιλέξει να μείνει στην συγκεκριμένη περιοχή και αυτά έβαλε.
Ούτε τα … είναι ηλιόλουστο, έχω καλούς γείτονες, είμαι απέναντι από αστυνομικό τμήμα άρα έχω ασφάλεια, θα παίξουν ρόλο στην αύξηση της τιμής.
Η αγοραπωλησία είναι εμπορική πράξη και οι προσωπικές επιλογές του καθενός δεν είναι διαπραγματευτικά επιχειρήματα. Είναι απλώς γούστα που υπάρχει πιθανότητα να εκτιμηθούν, όχι απαραίτητα όμως και σίγουρα δεν θα αυξήσουν την τιμή ενός ακινήτου. Αν εκτιμηθούν,  το συγκεκριμένο ακίνητο θα προτιμηθεί από ένα άλλο που είναι διαφορετικής αισθητικής . Ποτέ ομως δεν θα βοηθήσουν ώστε να πωληθεί υπερτιμημένο.
Τελευταία , με  τη ζήτηση ακινήτων από αλλοδαπούς,  στα προσόντα ενός σπιτιού προστέθηκε και η καταλληλότητα για golden visa.
Η πρώτη ερώτηση των μισών και πλέον πελατών που καλούν στο γραφείο μας είναι : «Έχετε ξένο πελατολόγιο» ?
Και στο ξένο πελατολόγιο θέλουν να πουλήσουν υπερτιμημένα κατά 100% ίσως και παραπάνω ακίνητα, σε … άκυρες περιοχές για τους ξένους, πιστεύοντας ότι οι πελάτες που θέλουν να εκδώσουν golden visa αγοράζουν τα πάντα , οπουδήποτε και μάλιστα σε συγκεκριμένη τιμή, αυτή των 250.000ευρω.
Δεν είναι έτσι όμως. Οι ξένοι είναι ψαγμένοι και αν δεν είναι, ενημερώνονται από τους ομοεθνείς τους που βρίσκονται στη χώρα μας,  για τις περιοχές και τις τιμές. Οι Κινέζοι που βρίσκονται στην Ελλάδα γνωρίζουν καλύτερα και από τους μεσίτες πόσο κάνει το τετραγωνικό στην κάθε περιοχή και συμβουλεύουν ανάλογα τους  συμπατριώτες τους. Κανένας Κινέζος δεν έρχεται στην Ελλάδα χωρίς να έχει έναν σύνδεσμο. Και αν τύχει και δεν έχει ,μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας  αρκεί , για να βρει τους ομοεθνείς του που θα τον ενημερώσουν επι παντός.
Δείτε το ακίνητο σας ως αγοραστής και όχι ως πωλητής. Δείτε το με τα μάτια του λαγού και όχι της … κουκουβάγιας αν πραγματικά θέλετε να πουλήσετε. Και εμπιστευθείτε την εκτίμηση του επαγγελματία που επιλέξατε να συνεργασθείτε , πάντα υπο την προυπόθεση οτι ειναι αδειούχος μεσίτης και μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής Αθηνών.
Εβίτα Ελευθερουδάκη
broker Owner
Epsilon Team real estate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.